wtorek, 3 kwietnia 2012

Tort orzechowy/babka tarta wg przepisu Babci Janki


  
Tort orzechowy:
8 jaj
25 dab cukru
5 dag bułki tartej
15 dag orzechów mielonych

Żółtka ucierać z cukrem potem wsypać do żółtek orzechy, pianę ubić i wszystko wymieszać (piec w normalnym piecu).



 Babka tarta:
20 dag masła
25 dag cukru pudru
35 dag mąki
5 jaj
1 proszek do pieczenia
1 cukier waniliowy
kakao
trochę mleka żeby ciasto było trochę wolniejsze


Ucierać cukier, masło i żółtka na ciasto.
Ucierać kakao z cukrem i wodą, potem dołożyć ciasto.


Piec ok 1 godziny.



3 komentarze:

  1. taki tort to bym zjadła. może jak znajdę chwilę wolną to spróbuję (:

    OdpowiedzUsuń