wtorek, 10 kwietnia 2012

dodatki: marchewka/ziemniaki


Szapocznikow miala plan aby w Wezuwiuszu zrobic wielka zjezdzalnie,
ja pomyslalam o gigantycznej hustawce



Robert Gober ratuje zycie w upalny dzien




-Ziemniaki obrane, ugotować tak żeby były ciut twardsze niż normalnie. Następnie pokroić w plasterki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię (z oliwa ) przysmażyć i w międzyczasie dodać pokrojone w plasterki obrane  jabłka wszystko smażyć z dużą ilością rozmarynu.
Podawać jako dodatek obiadowy obok mięsa ( np schabowego).

- Marchew po żydowsku. 0,5kg zetrzeć na wiórki. Zalać przegotowaną wodą dodając łyżkę masła. Dodać 2 łyżki miodu, szczyptę soli i estragonu w proszku. Można też  2 łyżki masła (na patelni) i łyżka mąki i wlać do marchwi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz