-paczka warzyw lub 1 por i 2 wieksze marchewki ( pokroic w patyczki i ugotowane obsmazyc na maselku)
- na patelni obsmazyc kurczaka przygotowanego w plastry ( wczesniej posypac slodka papryka, sola i pieprzem)
polaczyc z warzywami i danie gotowe
KURCZAK wg PRZEPISU MARTY KOCHANKOWEJ ( po tajsku)
-2 piersi kurczaka
-imbir jeden sredni korzen
-glowka czosnku
-mleko kokosowe
-przyprawa curry
Kurczaka pokroic w male kostki i wrzucic na rozgrzana patelnie, chwilke obsmazyc (bez oleju) razem z curry
Imbir i czosnek zetrzec na tarce a nastepnie dodac do kurczaka
Dusic az sie zarumieni i kurczak przejdzie czosnkiem i i imbirem
W malym rondelku doprowadzic do wrzenia, mleko kokosowe
Podawac w malych miseczkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz