- schab bez kości
- bułka tarta
- jajko
Schab pokroić cienko. Ubić tłuczkiem " z 3 stron". Posypać pieprzem i solą.
W talerz rozbić jajko, wsypać przyprawę ( nie żałować) i namoczyć w tym mięso.
Po ok 30 min nagrzać patelnię, kotlety odtoczyć w bułce tartej i smażyć.
Kotlety dobrze smakują z ziemniakami z rozmarynem i ogórkiem konserwowym chili.
Ziemniaki z rozmarynem.
- ok 0,5 kg ziemniaków
- 1 jabłko
Ugotować ziemniaki, wcześniej obrać, pokroić w plastry. Gotować żeby były średnio miękkie. Na nagrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek, wsypać ok 1/4 opakowania rozmarynu i pokrojone jabłko. Dodać ziemniaki. Smażyć do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz