środa, 1 stycznia 2014

Ciastka cynamonowe z foremek


200g cukru/120g masła o temp pokojowej/ 3 żółtka/ 2 łyżki mleka/250g mąki pszennej/ 2 łyżeczki cynamonu mielonego/ 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia/ 0,5 łyżeczki soli/ garść płatków migdałowych

Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem. Ubić żółtka i dodać mleko. Wymieszać mąkę z cynamonem, proszkiem do pieczenia, solą i midgałami. Dodać do mieszaniny z mlekiem i miksować aż wszystko się dobrze połączy. Owinąć ciasto, wstawić do lodówki na ok 2h.

Nagrzać piekarnik do temperatury 175stop. Na powierzchni posypanej mąką rozwałkować ciasto do grubości ok 0,5 cm. Wyciąć ciasteczka za pomocą foremek. Ułożyć ciastka na blasze posmarowanej tłuszczem i piec ok 10-12 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz